In urmatorii 5 ani zona din jurul Bucurestiului va deveni un punct de atractie pentru dezvoltatorii hotelieri

In urmatorii 5 ani, zona din jurul Bucurestiului va deveni un punct de atractie pentru dezvoltatorii hotelieri, care vor investi in complexe de lux si in hoteluri de tranzit, potrivit unui studiu Peacock Hotels.

Daca in Bucuresti, investitiile principale se axeaza pe segmentul de 3 si 4 stele, zona din jurul capitalei se poate dezvolta pe segmentul ultralux si pe cel de tranzit, o data cu amenajarea viitoarei centuri a capitalei.

Primul hotel exclusivist din afara Bucurestiului va fi construit in complexul Stirbei din Buftea.

Palatul Stirbei a fost achizitionat de la mostenitorii familiei Stirbei pentru a fi transformat intr-un hotel exclusivist iar in interiorul palutului noii proprietari intentioneaza sa amenajeze un muzeu dedicat familiei Stirbei. Totodata investitorii intentioneaza sa construiasca si cladiri noi care sa adaposteasca sali de conferinte si expozitii.

Domeniul Institutului Ana Aslan de la Otopeni este un loc vizat de mai multi dezvoltatori, fiind extrem de interesant mai ales pentru devoltarea unui proiect hotelier de anvergura, clasat superior, care sa imbine componenta medicala cu facilitatile hoteliere.

De asemenea, soseaua de centura actuala si traseul viitoarei centuri, pe masura ce lucrarile de modernizare si constructie vor avansa, vor fi zone care vor atrage investitii importante in domeniul hotelier, pe segmentul transit/budget si nivelul superior de confort.

Vor fi preferate locatii in apropierea nodurilor de circulatie catre nord, vest si est, progresiv si in sud.

Ca o consecinta suplimentara a autostrazii Bucuresti-Brasov si a viitoarei centuri a capitalei, Lacul Snagov si axul de circulatie catre oras, inclusiv Otopeni, va cunoaste o concentrare investitionala puternica in domeniul hotelier si agrement.

Totodata, proprietatile hoteliere viitoare din jurul lacului Snagov vor cuprinde facilitati de agrement si de reuniuni, urmarindu-se astfel completarea ofertei bucurestene pentru piata de reuniuni si conferinte.

Zona Corbeanca-Prisma va dezvolta in urmatorii ani noi capacitati de cazare destinate pe de o parte tranzitului dar avand si functiuni dedicate si complementare zonei expozitionale in devenire.

Noi capacitati hoteliere vor fi construite si in apropierea Aeroportului Henri Coanda, atat de tranzit, cat si capacitati hoteliere integrate unor complexe, cu functiuni de birouri si spatii ample de reuniuni.

Source: Bloom Biz