In primul semestru din 2007 Atlassib a inregistrat o cifra de afaceri de peste 40 milioane EUR

In primele sase luni ale acestui an, compania de transport international de persoane Atlassib din Sibiu, controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea, a inregistrat o cifra de afaceri de peste 40 milioane EUR, in crestere cu aproximativ 30% fata de perioada similara a anului trecut.

Ilie Carabulea a declarat ca acest rezultat se datoreaza, in principal, cresterii traficului de pasageri in primul semestru cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 450.000 de persoane.

Pentru acest an Ilie Carabulea estimeaza o cifra de afaceri de 90 milioane EUR si a precizat ca majorarea in lei a fost de doar 15%, din cauza deprecierii valutei unice europene. Totodata, Ilie Carabulea estimeaza pentru 2007 un profit net de 8 milioane EUR, cu 25,4% mai mult fata de anul trecut, cand a raportat un profit net de 6,15 milioane EUR.

Cea mai mare pondere in vanzari au avut-o destinatiile Italia 50% si Spania 20%, urmate de Germania 10% si Grecia 5% iar restul o reprezinta Republica Moldova, Anglia si Belgia.

Recent, Atlassib a introdus 2 curse pe saptamana catre Portugalia, pretul unui bilet fiind de 200 EUR dus-intors iar in urmatoarea perioada va introduce ca destinatie si Ungaria, urmand ca, de anul viitor, sa ia in calcul si alte posibilitati.

Din volumul de afaceri al transportatorului, peste 90% inseamna calatoriile in strainatate.

Recent, Atlassib si-a marit flota de autovehicule cu 8 autobuze marca Mercedes, care au fost achizitionate in leasing, pe o perioada de 3 ani si pentru care va plati aproximativ 2 milioane EUR.

Pentru acest an se estimeaza ca cifra de afaceri a holdingului Atlassib va creste la 270 milioane EUR, comparativ cu anul trecut, cand grupul a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 225 milioane EUR. Holdingul Atlassib include mai multe companii care au ca obiect de activitate asigurarile, leasingul, domeniul bancar si cel al transporturilor.

Source: Business Standard