In perioada varfului de sezon tarifele la pachetele turistice din tara si strainatate inregistreaza cresteri de pana la 40%

In aceasta luna tarifele pentru vacantele petrecute in tara si strainatate au atins nivelul maxim din acest an, fiind cu aproximativ 40%, respectiv 20% mai mari fata de cele de la inceputul verii.

Pentru agentiile de turism, perioada cuprinsa intre mijlocul lunii iulie si sfarsitul lunii august este foarte aglomerata, deoarece aproximativ 40% din clientela anuala pleaca in vacante in aceasta perioada.

Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, a declarat ca in 2006 aproximativ 1 milion de romani si-au petrecut concediul altundeva decat acasa, dintre care jumatate au plecat in vacanta in perioada iunie-septembrie si au ales atat statiunile din Romania cat si cele din strainatate. 70% din numarul total de turisti au ales sa plece in concediu in perioada varfului de sezon, cuprins intre mijlocul lunii iulie si sfarsitul lunii august. Situatia este valabila atat pentru unitatile de cazare din tara, cat si pentru cele din strainatate.

In statiunile romanesti de la malul marii, tarifele au crescut, de la 15 iulie, cu aproximativ 30% fata de perioada precedenta, totodata, in aceeasi perioda se inregistreaza cresteri de minim 15% si la tarifele pentru destinatiile externe.

O varianta pentru a achizitiona pachete turistice mai ieftine sunt ofertele last minute care pot oferi reduceri de pana la 30% din pretul de catalog.

Source: Adevarul