In luna decembrie, segmentul de evenimente inregistreaza o crestere ridicata in unitatile de 5 stele din Bucuresti

Se estimeaza ca, in perioada sarbatorilor de iarna, gradul de ocupare pentru evenimentele organizate de hotelurile de 5 stele din Bucuresti va fi de 100%.

Clientii vizati sunt oamenii de afaceri sau romanii veniti cu bani din strainatate, care vor sa-si bucure rudele.

Conform Gratielei Badicu, director de vanzari si marketing in cadrul Howard Johnson Grand Plaza Hotel din Bucuresti, in luna decembrie predomina petrecerile de Craciun, actiunile de caritate, dar si petrecerile pentru angajati, organizate de marile companii, care pot implica si solicitari pentru cazare.

Ofertele sunt variate. Astfel, un brunch de Craciun in restaurantul hotelului Athenee Palace Hilton se ridica la 53 EUR, in timp ce la JW Marriott ajunge la 56 EUR.

In ceea ce priveste petrecerea de revelion, preturile sunt situate intre 200 si 260 EUR.

Desi segmentul de evenimente inregistreaza o crestere in perioada sarbatorilor de iarna, sezonul in sine nu contribuie semnificativ la incasarile totale ale unitatilor de 5 stele din Bucuresti.

Potrivit ultimelor informatii disponibile, segmentul de evenimente, care cuprinde si organizarea de conferinte sau seminarii, genereaza anual intre 30% si 50% din cifra de afaceri a unui hotel.

Se estimeaza ca acest segment va creste in urmatorii ani, ca urmare a dezvoltarii companiilor straine pe piata romaneasca.

In primele sase luni din 2007, majoritatea unitatilor hoteliere de 5 stele au inregistrat cresteri de 10% ale afacerilor, in special datorita cresterii turismului de business.
Source: Ziarul Financiar