In cadrul Bursei Litoral 2008 agentiile au contractat peste 50% din capacitatea litoralului

In cadrul Bursei Litoral 2008, desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute, agentiile au contractat peste 50% din capacitatea litoralului, respectiv 80.000 din cele 140.000 de locuri disponibile. Cele mai cautate spatii de cazare au fost hotelurile de 3 stele.

Alin Burcea, patronul agentiei Paralela 45, a declarat ca valoarea aproximativa a contractelor depaseste 100 milioane EUR.

Secretarul de stat pentru turism, Lucia Morariu, a declarat ca majoritatea hotelierilor au venit cu tarifele deja fixate, pentru a putea aparea in primele cataloage, care vor fi publicate in luna octombrie.

Pentru anul 2008, multi hotelieri au anuntat tarife mai mari cu 5% pana la 10% fata de sezonul trecut insa agentii au precizat ca ofertele sunt mai complete, cu servicii mai bune.

Turistii care vor sa isi rezerve locurile pe litoral pentru sezonul din 2008 o vor putea face chiar in luna octombrie, la Targul de Turism de la Bucuresti unde vor primi reduceri de 10% – 20% si diverse facilitati, cum ar fi plata in rate a pachetului turistic sau servicii speciale gratuite.

Source: Evenimentul Zilei