In acest an va fi discutata in Parlament Legea turismului

Ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediul de Afaceri, Maria Grapini a declarat ca proiectul Legii turismului va fi discutat in Parlament in acest an, dar nu in primele luni deorece patronatele de profil au nevoie de mai mult timp pentru a realiza o propunere in acest sens.
De asemenea, Maria Grapini a precizat ca in acest an nu va fi aplicata nicio reducere de TVA in domeniul turismului, masura solicitata in multe randuri de patronatele de profil.
Grapini a mai declarat ca mediul de afaceri trebuie sa se puna de acord asupra numarului de targuri la care participa, in prezent fiind 60 de astfel de evenimente in domeniul turismului. Va fi transmisa o lista cu targurile catre toate patronatele din turism, urmand ca acestea din urma sa stabileasca care sunt targurile eficiente si care nu.
In aceasta saptamana va fi dat drumul la ordinul pentru deschiderea reprezentantelor pe turism cu obiect de activitate mai larg decat controlul, a declarat Grapini.
In ceea ce priveste activitatea de turism din afara tarii, unde Romania are noua birouri turistice, ministrul a spus ca sunt solicitari de la ambasade pentru extinderea retelei.

Source: Business24