In Las Vegas au fost lansate noi proiecte de hoteluri si cazinouri

Dupa ce in anii ’70, ’80 si ’90 orasul Las Vegas a inregistrat o crestere semnificativa de unitati de cazare, in prezent orasul inregistreaza o noua explozie a constructiilor de hoteluri si cazinouri, in conditiile in care unele persoane sustin ca orasul nu mai poate absorbi noi hoteluri. In anii ’70 Las Vegas detinea aproximativ 35.000 de camere de hotel, in anii ’80 detinea cu 3.000 de camere mai mult, in anii ’90 detinea 106.000 camere iar in prezent detine 151.000 de camere.

Primul hotel-cazino modern din Las Vegas a fost deschis in 1946, de catre Benjamin Siegel.

Noile proiecte hoteliere au aparut datorita ratei inalte de ocupare inregistrata in timpul week-end-urilor, de 95% si de ratele ce se apropie de 100% in unitatile hoteliere mai noi din oras.

In 2006 ratele de ocupare din timpul saptamanii au depasit 90% datorita companiilor care organizau conventii si intalniri in Las Vegas.

Totodata, dezvoltarea spatiilor hoteliere care are loc in prezent in Las Vegas se datoreaza si viitoarelor castiguri care pot fi obtinute de pe urma unei noi categorii de oaspeti, persoanele ai caror copiii au parasit locuintele parintilor pentru a-si forma propriile familii.

In prezent, in Las Vegas se afla 15 dintre cele mai mari 20 de hoteluri din lume.

Hotelul Venetian, care in prezent detine locul 6 in topul celor mai mari hoteluri din lume si locul 4 in Las Vegas, se va situa pe prima pozitie o data cu deschiderea unui nou turn cu 3.200 apartamente, care in prezent se afla in constructie.

Dupa finalizarea constructiei, pe locul vechiului Stardust, Echelon Place va detine peste 5.000 camere, in urma unei investitii de 4,4 miliarde USD, hotelul Echelon Place devenind cel mai scump proiect din istoria Las Vegasului, daca se exclude investitia celor de la MGM Mirage.

In prezent, cel mai mare hotel din Las Vegas dar si din lume este MGM. Compania MGM Mirage va aloca 7 miliarde USD pentru CityCenter. Proiectul celor de la MGM depaseste cu mult proiectele anterioare, printre care hotelul Wynn care a fost deschis in 2005 detine 2.700 camere si a necesitat o investitie de 2,7 miliarde USD.

Pe o suprafata de 27 ha vor fi dezvoltate 6 cladiri construite pe 61 de niveluri, care vor include un hotel cu 4.000 camere, un amplu centru de sedinte, spatii de retail de 46.450 mp si 2.700 de unitati condominium high-end.

Pe langa proiectele de unitati hoteliere, exista si un numar din ce in ce mai mare de proiecte de condominiumuri.

Dezvoltatorii, printre care si Donald trump si Turnberry Associates, cheltuie miliarde de dolari pe constructia de condominiuri desi piata locala de real estate se confrunta cu o perioada de declin.

Conform datelor oferite de National Association of Realtors, pretul mediu al unui condominium din zona metropolitana a Las Vegas-ului a scazut cu 3% in cea de-a doua jumatate a anului 2006.

Incapand din 2005 au fost anuntate peste 100 de proiecte de condominiumuri de lux cu un numar total de 7.200 de unitati insa cresterea preturilor terenurilor si majorarea considerabila a costurilor de constructie au dus la stoparea mai multor proiecte.

Ritmul de dezvoltarea in aceasta zona ar putea fi incetinit de o posibila criza a rezervelor de apa.

Anul trecut Las Vegas a fost vizitat de aproximativ 39 milioane de persoane, in crestere cu 86% fata de 1990, cand orasul a fost vizitat de 21 milioane de persoane, conform Las Vegas Convention and Visitors Authority.
Source: Ziarul Financiar