In 2008 ar putea fi demarate proiectele de consolidare a falezelor litorale si refacera plajelor de pe litoral

Directia Apelor Dobrogea-Litoral, DADL, a Companiei Nationale Apele Romane a anuntat ca proiectele de consolidare a falezelor litorale si refacere ale plajelor ar putea fi puse in practica incepand din 2008 iar suma estimata pentru realizarea acestor operatiuni se ridica la aproximativ 300 milioane EUR, la sfarsitul programului, in 2012, plajele romanesti urmand sa aiba latimi si de 100 m.

Directorul DADL, Ionel Manafu, a declarat ca plajele de pe litoral si falezele din zonele Constanta, Eforie si Costinesti urmeaza a fi supuse unor ample lucrari de consolidare si refacere, in urma finalizarii studiilor asupra metodelor de reabilitare a acestora. In cursul acestui an urmeaza a fi realizate caietele de sarcini si cel tarziu in primavara anului 2008 constructorii vor putea sa se apuce de lucru.

Directorul DADL, a declarat ca vor fi organizate licitatii internationale, deoarece suma totala la care se ridica valoarea lucrarilor este de aproximativ 300 milioane EUR.

Potrivit solutiilor aprobate, plajele vor fi extinse prin realizarea unor diguri perpendiculare pe tarm si a altora submerse in larg, paralele cu malul, care sa actioneze drept capcane pentru nisip. Dupa realizarea lucrarilor hidrotehnice, se vor crea golfuri care se vor umple cu nisip.
Source: Wall-Street