In 2007 vor fi lansate primele nave turistice spatiale

In acesta vara va incepe constructia primelor prototipuri ale navelor turistice spatiale iar primele zboruri de proba sunt programate pentru 2007.

In ultimii trei ani, preturile platite pentru a ajunge la bordul Statiei Spatiale Internationale, s-au ridicat la 20 milioane USD. Insa, datorita cererii multor turisti excentrici, a crescut si concurenta pe piata turismului spatial, ceea ca va face ca zborurile sa se ieftineasca in urmatorii doi ani la 100.000 – 250.000 USD.

Virgin Galactic, agentia de turism spatial a miliardarului britanic, Richard Branson, este cea mai importanta din acest segment. In octombrie 2004 Richard Branson s-a aliat cu Burt Rutan, a carui racheta, SpaceShipOne, a efectuat primul zbor spatial privat si au inceput constructia unei flote de vehicule spatiale suborbitale, sub numele SpaceShipTwo. In aceste suborbite vor incapea sase turisti si doi membri ai echipajului. Proiectul navei este complet iar constructia va incepe in aceasta vara. Prima faza a proiectului va costa 100 milioane USD. Compania Virgin Galactic intentioneaza sa trimita primii turisti in spatiu la sfarsitul lui 2008, contra sumei de 200.000 USD fiecare.
Source: Jurnalul National