In 2007 traficul aerian inspre si dinspre Romania va creste cu cel putin 20%

Potrivit filialei locale a Asociatiei Internationale pentru Transport Aerian, IATA, in 2007 traficul aerian inspre si dinspre Romania va creste cu cel putin 20% iar companiile aeriene vor inregistra venituri din vanzarile de bilete de peste 360 milioane EUR. Pana la sfarsitul acestui an, vanzarile de bilete vor atinge nivelul de 300 milioane EUR, conform estimarilor IATA.

In primele noua luni ale acestui an traficul aerian a crescut cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut, Anca Apahidean, country manager IATA pentru Romania si Moldova, declarand ca s-au inregistrat vanzari de 240 milioane EUR derulate prin Billing Settlement Plan, BSP, Romania in aceasta perioada.

BSP este un sistem IATA care faciliteaza vanzarea, raportarea si decontarea biletelor de avion ale agentiilor acreditate. Prin acest sistem se realizeaza peste 80% din vanzarile de bilete din Romania, deoarece 41 dintre liniile aeriene care opereaza in Romania participa la sistemul BSP. In cadrul BSP intra cursele externe si cursele interne regulate, operate de Tarom si Carpatair.

Anca Apahidean a declarat ca numarul companiilor aeriene interesate de piata locala este in crestere, in medie cu 7 linii aeriene pe an. In Romania opereaza in prezent 23 de linii aeriene membre IATA.
Source: Curierul National