In 2007 piata turismului de afaceri va creste cu 28%

In acest an piata turismului de afaceri va creste cu 28% fata de 2006, cand a inregistrat 420 milioane EUR, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Organizatorilor Profesionisti de Conferinte si Expozitii – Romanian Convention Bureau, Paul Marasoiu. La nivel national, piata turismului de afaceri are o pondere de 64% din totalul industriei.

Doar 23% dintre turistii care viziteaza Bucurestiul o fac in scopuri precum turismul clasic, in defavoarea celui de business insa o persoana care viziteaza Romania in scop de afaceri cheltuie de pana la 2,5 ori mai mult decat turistul clasic.

Presedintele RCB apreciaza ca pana in 2009 se vor inregistra investitii cumulate in industria ospitalitatii de peste 1,2 miliarde EUR, crescand considerabil ponderea investitiilor straine dar si a programelor de finantare comunitare.

Integrarea in Uniunea Europeana va contribui, pozitiv, la dezvoltarea unitara a turismului din Romania deoarece vor exista fonduri europene consistente care vor fi directionate pentru investitii in infrastructura, apreciaza secretarul general al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania, Mihai Rijnita. Un alt sector complementar cu cel hotelier care va avea de castigat va fi cel al organizatorilor de evenimente.

In opinia reprezentantului FIHR, principalele avantaje ale aderarii pentru turism vin din posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru pregatirea resurselor umane, restaurarea si valorificarea patrimoniului istoric si cultural si pentru cresterea calitatii serviciilor de cazare si agrement. Totodata, turismul romanesc va beneficia de pe urma construirii de magistrale rutiere si feroviare pe coridoarele 4 si 9.
Source: Curierul National