Compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield a preluat firma Activ Consulting pentru 3 milioane EUR

Concurenta de pe piata de consultanta imobiliara din Romania este din ce in ce mai mare, datorita dezvoltarii real-estate-ului romanesc dar si datorita faptului ca mai marii jucatori de pe piata internationala, cum ar fi Jones Lang Lasale sau Coldwell Banker, si-au anuntat intrarea pe piata romaneasca de profil.

Cel mai important jucator de pe piata internationala a consultantei imobiliare, compania americana Cushman & Wakefield, a cumparat firma romaneasca de imobiliare Activ Consulting. Potrivit unor surse de pe piata, valoarea tranzactiei s-a ridicat la 3 milioane EUR.

Activitatea companiei pe piata romaneasca va viza in special segmentul spatiilor comerciale, care ofera oportunitati importante datorita stocului redus de pe piata. Pentru acest an Cushman & Wakefield estimeaza ca vor fi livrate spatii comerciale cu o suprafata de 515.000 mp.

Analistii Cushman & Wakefield apreciaza ca Romania a inregistrat in 2006 cea mai importanta reducere a randamentelor investitiilor imobiliare dintre statele europene si, totdata, estimeaza ca randamentele din Bucuresti s-au stabilizat in prezent in jurul valorii de 7,25%, in cazul centrelor comerciale si 7% pentru imobilele de birouri.

Activ Consulting a fost infiintata in 1994 de catre Razvan Gheorghe care detine 70% din activele societatii iar in prezent detine 25 de angajati. In 2005 a inregistrat o cifra de afaceri de 2,7 milioane RON si un profit de peste 1 milion RON.

Cushman & Wakefield a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 164 milioane GBP.

In ultimii ani au patruns pe piata romaneasca mai multi jucatori internationali, precum Colliers, CB Richard Ellis sau DTZ Echinox care concureaza cu jucatorii locali Eurisko, Regatta sau Neocasa.
Source: Ziarul Financiar