In 2006 Turabo Cafe a inregistrat o cifra de afaceri de 2,3 milioane EUR

In 2006 lantul de cafenele Turabo Cafe, controlat de omul de afaceri Tudor Dragomir Niculescu, a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 2,3 milioane EUR, de trei ori mai mult decat cifra de afaceri din 2005. Aceasta crestere s-a datorat deschiderii de noi locatii, consolidarii celor deja existente si inaugurarii centrului de evenimente Turabo Grand Ballroom, a declarat Tudor Dragomir Niculescu.

Proprietarul Turabo Cafe estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 7 milioane EUR, datorata deschiderii a cel putin 4 cafenele in tara in prima jumatate a anului si de Turabo Grand Ballroom.

Turabo intentioneaza ca in acest an sa deschida prima unitate in afara granitelor tarii iar pietele vizate sunt capitalele Cehiei si Poloniei, precum si capitalele altor tari membre ale Uniunii Europene. Prima cafenea din afara Romaniei va fi inaugurata in perioada august-septembrie. Reprezentantii companiei ai declarat ca o investitie intr-o astfel de unitate se ridica la 300.000 EUR.

Cafenelele Turabo se adreseaza persoanelor cu venituri medii si mari, oamenilor de afaceri iar locatiile vizate pentru extindere sunt zonele centrale ale oraselor.

In prezent Turabo Cafe detine la nivel national 9 unitati iar in 2007 vizeaza sa deschida inca 7 locatii dintre care 3 vor fi deschise in sistem de franciza. Tudor Dragomir Niculescu a declarat ca este dispus sa aloce pentru deschiderea noilor unitati Turabo Cafe 1,5 milioane EUR.

Finantarea operatiunilor Turabo este sustinuta din reinvestirea profitului si din imprumuturi bancare. Lantul de cafenele Turabo a fost infiintat in urma cu trei ani, investitia in prima cafenea fiind de 250.000 EUR.
Source: Ziarul Financiar