Immofinanz se extinde pe piata imobiliara din Bucuresti si Constanta

Fondul austriac de investitii Immofinanz, cel mai mare cumparator de pe piata locala de spatii de birouri cu investitii de peste 130 milioane EUR, va intra pe segmentul comercial cu un proiect de peste 100 milioane EUR.

Immoeast au intrat oficial pe piata in 2004, cand au preluat pentru 63 milioane EUR parcul de afaceri Iride Business Park. O alta cladire de birouri achizitionata de grupul austriac a fost Bucharest Corporate Center, BCC, valoarea totala a fondurilor implicate depasind 130 milioane EUR. In prezent, Immoeast detine spatii de birouri de peste 200.000 mp.

Immoeast detine 75% din proiectul Baneasa Airport Tower, care in prezent se afla in constructie, urmand ca la finalizarea sa in 2007 sa achizitioneze si restul actiunilor de la dezvoltator, firma germana Valueroi Grup. Austriecii detin pachete de actiuni la proiectul Otopeni Logistics si recent au anuntat ca vor investi 130 milioane EUR in proiectele Jandarmeriei Office – spatii de birouri de 40.000 mp care vor fi finalizate in perioada 2009-2010 si Jandarmeriei Residential – un proiect de 360 de locuinte in nordul capitalei.

Immoeast are in prezent finalizate sau in diferite etape de derulare pe piata locala 19 proiecte cu o suprafata cumulata de 671.500 mp.

Fondul austriac a anuntat recent ca a achizitionat 25% din actiunile dezvoltatorului Triganit din Ungaria, implicat in realizarea proiectului Esplanada din Bucuresti, o investitie estimata intre 800 milioane EUR si 1 miliard EUR.

Immoeast, divizia responsabila pentru activitatea din Europa Centrala si de Est a Immofinanz, intentioneaza sa inceapa in acest an in zona portului Constanta constructia unui proiect care va include un hotel, un mall de peste 30.000 mp si spatii de birouri de 14.000 mp. Surse de pe piata imobiliara au precizat ca valoarea proiectului este estimata la aproximativ 100-120 milioane EUR si urmeaza sa fie derulat in mai multe faze.

La inceputul lui 2005 Immoeast a achizitionat un pachet de 75% din actiunile Harborside Imobiliara, compania care va dezvolta proiectul, potrivit raportului anual al fondului de investitii.

In prezent, in Constanta sunt in derulare mai multe proiecte comerciale aflate in diferite faze de constructie. Francezul Bertand Catteau, proprietarul galeriilor comerciale Orhideea din Capitala, a finalizat recent prin intermediul companiei sale Catinvest o investitie de 40 milioane EUR in centrul comercial Tom. Grupul Neocity a anuntat in acest an inceperea lucrarilor la centrul comercial City Park, un proiect cu o valoare estimata la aproximativ 50 milioaneEUR.
Source: Curierul National