IBM Romania va realiza Sistemul Informatic de Evidenta a Turistilor

La inceputul lunii iunie, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, a semnat cu IBM Romania, contractul pentru realizarea Sistemului Informatic de Evidenta a Turistilor, in valoare de 2,09 mil. RON, inclusiv TVA.

IBM va realiza in termen de sase luni de la semnarea contractului, proiectarea si implementarea Sistemului Informatic Integrat de Evidenta a Turistilor.

Astfel, IBM va livra componentele hardware si software necesare si va presta servicii de analiza, instalare, configurare, testare si dezvoltare a sistemului, precum si servicii de mentenanta si instruire a angajatilor MDRT implicati in derularea proiectului.

Ulterior, unitatile de cazare clasificate din Romania se vor putea inscrie in sistem si il vor accesa zilnic, pentru a inregistra datele cu privire la evidenta ocuparii in propria unitate.

Principalele avantaje pe care le confera Sistemul, prin furnizarea de informatii reale si actualizate la zi in acest domeniu, se refera la:
– posibilitatea MDRT de a compara in timp real situatia din unitatile de cazare cu datele raportate in cadrul sistemului, ceea ce duce la eficientizarea activitatii de control si de combatere a evaziunii fiscale in turism;
– posibilitatea MDRT de a obtine date despre evolutia unor indicatori din sectorul turistic, date care pot fi utilizate in fundamentarea viitoarelor decizii sau strategii in domeniu.

Source: Bloom Biz