Hyatt se pregateste de restructurare la nivel international

Presedintele si directorul executiv al lantului hotelier Hyatt, Tom Pritzker, a precizat ca restructurarea ar putea constitui primul pas al unei oferte initiale de actiuni in valoare de cateva miliarde de dolari sau al fuziunii cu o alta companie. Principalul motiv care a dus la ideea restructurarii este globalizarea la nivelul industriei hoteliere si cresterea concurentei in acest domeniu.

Una dintre directiile restructurarii prevede cresterea lantului prin achizitii pe plan international, portofoliul grupului fiind deja extins cu 495 milioane EUR prin achizitionarea lantului hotelier AmeriSuites. Presedintele grupului apreciaza ca produsele traditionale Hyatt dispun de oportunitati de extindere pe piete care nu sunt inca saturate, ca India, China sau piata europeana.

Hyatt detine in portofoliu 216 proprietati in 44 de tari si diverse francize hoteliere, care au ridicat numarul de camere internationale la peste 144.000 in acest an. Hyatt nu a optat pentru incheierea de contracte de administrare, intrucat lanturi mai mari, ca Marriott si Starwood, ofera conditii contractuale mai bune.

Global Hyatt estimeaza pentru acest an un profit de aproximativ 2,5 miliarde EUR. Toate veniturile care vor fi inregistrate de compania Global Hyatt vor fi investite in industria hoteliera.

Din grupul de firme controlate de familia Pritzker mai fac parte grupul industrial Mormon si Royal Carribbean, al doilea mare operator de transport maritim de calatori din lume.
Source: Ziarul Financiar