Hotelurile din Bucuresti a inregistrat cea mai mare crestere a numarului de innoptari din ECE, de 10% pe an

In perioada 2013 – 2017, hotelurile din Bucuresti au inregistrat cea mai mare crestere a numarului de innoptari din Europa Centrala si de Est, ECE, de peste 10% pe an, cea mai mare din regiune.
Ca dinamica, Bucurestiul depaseste principalele capitale din ECE, respectiv Viena, Praga, Budapesta, Varsovia, Bratislava si Sofia, creand bazele unei dezvoltari sustenabile a capacitatii de cazare. 
Cu un numar de 3,2 milioane de innoptari in 2017, Bucurestiul se afla inca la o distanta considerabila de Praga (18 milioane de innoptari), Viena (15 milioane), Budapesta (10 milioane) si Varsovia (6 milioane), depasind doar Bratislava (2,7 milioane) si Sofia (2 milioane).
Tarifele medii ale hotelurilor din Bucuresti au fost pe parcursul anului 2017 de 78,1 EUR/noapte, fiind mai mari decat in Sofia 76,1 EUR/noapte, Varsovia – 75,4 EUR/noapte si Bratislava – 63,6 EUR/noapte, dar sub nivelul celor din Viena – 96,9 EUR/noapte, Praga – 87,5 EUR/noapte si Budapesta – 84,3 EUR/noapte, potrivit datelor firmei de cercetare STR Global.
Conform studiului, hotelierii din Bucuresti au incasat in 2017, in medie, cate 57,5 EUR/noapte, in crestere cu 6,4% fata de anul precedent, indicator (RevPAR) care a continuat sa creasca si in prima jumatate a acestui an, cu 4,7%, la 60,2 EUR/noapte.
In orase precum Varsovia, Bucuresti sau Sofia capacitatea de cazare va continua sa creasca in urmatorii ani, cu un ritm mediu anual cuprins intre 3,9% (in Bucuresti) si 8,5% in Varsovia.
In Bucuresti, pentru urmatorii ani sunt programate spre deschidere mai multe hoteluri ce vor fi afiliate unor lanturi internationale, amintind aici Courtyard by Marriott, Ibis Styles, Hotel Indigo, Corinthia, Moxy by Marriott sau Autograph Collection.

Source: Profit