Hotelul de la Adunatii Copaceni va fi dat in functiune in acest an

Compania Infra Group care are ca asociati companiile Romstrade si Blue Air va construi la Adunatii Copaceni un aeroport privat pe o suprafata de peste 255 hectare.
Consultanta financiara este asigurata de catre Lufthansa Consulting, una dintre cele mai mari companii de specialitate in domeniul aviatiei la nivel mondial.
Prezent la Bucuresti, Marnix Groot, directorul Lufthansa Consulting, a subliniat ca proiectul este fezabil, iar un aeroport in zona de sud a metropolei, va contribui pozitiv la redimensionarea economica a zonei. Constructia aeroportului va dura 30 de luni de la momentul obtinerii autorizatiei de constructie.
Investitiia se va ridica la circa 200-220 mil. EUR.
Ion Tache, primarul comunei Adunatii Copaceni a precizat ca se estimeaza ca vor fi create circa 2.000 de locuri de munca. In ceea ce priveste infrastructura, vor exista conexiuni cu canalul fluvial de pe Arges la care se vor relua lucrarile, cu linii rutiere si de metrou, toate urmand sa ofere o alta proiectie zonei.
Gheorghe Racaru, directorul de Dezvoltare al Infra Group a declarat ca noul aeroport va fi construit in 3-4 etape, iar media de amortizare pentru un asemenea tip de aranjament este estimata pentru 15-17 ani. Aeroportul va avea o singura pista destinata in general aeronavelor de categoria C, destinate pentru zboruri pe distante scurte si medii in spatiul european cat si tarile vecine acestuia.
Constructia va beneficia de 10-14 burdufe iar in prima faza terminalul va putea primi anual circa 2 milioane de pasageri.
Racaru a mai precizat ca prin construirea acestui aeroport international vor aparea si alte investitii. Doua dintre acestea fiind statia de alimentare cu combustibil si un hotel care se afla in stadiu avansat de finalizare.
Hotelul va fi clasificat la 4 stele, va avea 60 de locuri, un self restaurant si va fi dat in functiune in acest an.

Source: InfoTravelRomania