Hotelul Triumf ar putea fi transformat in sediu de institutii publice

Hotelul Triumf din Bucuresti, aflat in portofoliul RA-APPS, va fi transformat in sediu de institutii publice, unii dintre potentialii chiriasi, care in prezent masoara spatiile din cladire, fiind Directia Nationala Anticoruptie, DNA si Ministerul Justitiei.
Transformarea unui hotel de o asemenea anvergura in spatiu pentru institutii publice va reprezenta o premiera pentru Romania dupa 1989.
Hotelul Triumf este clasificat la 2 stele, are o suprafata de aproape 6.000 mp si este amplasat pe un teren de 15.000 mp. Unitatea mai dispune de 98 de camere si apartamente pe 4 etaje, un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri si o gradina de vara cu 60 de locuri.
Surse oficiale au declarat ca, in conditiile in care nu au fost gasisi doritori care sa cumpere hotelul, Guvernul a solicitat RA-APPS ca activul sa fie retras de pe lista imobilelor scoase la vanzare.
Potrivit acelorasi surse, DNA a solicitat Guvernului sa ii fie asigurat un nou sediu central, avand in vedere ca imobilul in care functioneaza in prezent nu mai corespunde cerintelor de personal si activitatii institutiei, hotelul Triumf a fost propus acesteia ca sediu, oferta fiind considerata atractiva.
In consecinta, DNA, dar si Ministerul Justitiei, de asemenea interesat sa se mute in acest spatiu, au inceput evaluarea imobilului in vederea preluarii acestuia de la RA-APPS.
In cazul mutarii in Hotelul Triumf, DNA si Ministerul Justitiei vor suporta din bugetele proprii costurile renovarii si, ulterior, de administrare a imobilului.

Source: Profit