ANT: turismul ar putea inregistra o crestere de cel putin 18%, in 2016

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, ANT, Anca Pavel-Nedea, a declarat in cadrul conferintei internationale „Managementul integrat al calitatii pentru destinatiile turistice: cheia pentru competitivitate” ca turismul romanesc ar putea inregistra o crestere de cel putin 18% in 2016, care ar deveni astfel cel mai bun an de dupa 1989.
„Sunt optimista si cred ca putem sa ajungem la o crestere de minimum 18%, chiar de 23-25% pentru perioada de vara si cumulat de la inceputul anului”, a precizat presedintele ANT.
Anca Pavel-Nedea a declarat ca in primele patru luni ale acestui an, industria a inregistrat o crestere de 15%.
Anterior, in cadrul aceleiasi conferinte, Taleb Rifai, secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului, OMT, a precizat ca regula de aur in turism este sa fie investita in promovare o suma de cel putin 1% din veniturile realizate. In acest sens, Anca Pavel-Nedea a aratat ca incasarile se ridica la 1,8 mld. EUR, insa bugetul de promovare pentru acest an este de doar 2 mil. EUR.
„Minimul necesar este de 5 mil. EUR. Pentru urmatorii 4 ani s-a luat in considerare alocarea unui buget minim anual de circa 5 mil. EUR”, a adaugat presedintele ANT.

Source: Economica