Hotelul Ramada Majestic din Bucuresti a fost scos la vanzare

Hotelul Ramada-Majestic din Bucuresti, clasificat la 4 stele, detinut de grupul Ener Holding, a fost scos la vanzare pentru 13,5 mil. EUR.

Construit inainte de Primul Razboi Mondial, a devenit in anii `90 primul hotel din tara afiliat la brandul american Ramada.

„Actionarii turci vor sa vanda hotelul, pentru ca toti au imbatranit, iar copiii lor nu vor sa faca hotelarie. Au vandut deja un alt hotel, dar de 1.100 de locuri, pe care il aveau in Antalya”, au declarat surse din piata.

Cei patru actionari turci sunt, conform termene.ro, Selim Orsan (28%), Ismail Isik, Yavuz Kemal si Atil Mehmet (fiecare cu cate 23,9%). Ener Holding controleaza si lantul de cafenele Gloria Jean`s.

In 2017,  compania a declarat afaceri de 10,3 mil. RON si un profit net de 762.063 RON.

Clasificat la 4 stele, are 111 camere, piscina si doua sali de conferinta. In anii `60, primarul de atunci al Capitalei, Ion Cosma, a vrut sa reintroduca in circuitul turistic fostele hoteluri emblema ale Bucurestiului. Astfel au reaparut hotelurile Continental, Bulevard si Majestic in inima orasului.

In 1993 a fost creata o societate mixta intre statul roman, prin Lido SA, si grupul turc Bayindir. Partea romana a contribuit cu hotelul, avand 49% din capitalul firmei nou-infiintate, iar turcii au adus un aport in bani de 7,5 mil. USD, bani cu care hotelul a fost consolidat si modernizat. A fost primul hotel de 4 stele din Bucuresti, avand 76 de camere in acea vreme. Consolidarea si modernizarea hotelului au durat pana in ianuarie 1996, iar in vara acelui an a gazduit si primul client de marca, Hillary Clinton, atunci prima doamna a SUA. Ulterior, a mai fost cumparata o cladire vecina, iar hotelul a fost extins, lucrarile fiind derulate in intervalul 2000 – 2003 si necesitand o investitie de 5,5 mil. USD. In timp, prin mai multe majorari de capital, grupul turc si-a marit participatia, iar in urma cu 10 ani a cumparat si restul actiunilor de la statul roman.
Source: Profit