Hotelul Concordia si casa unde a locuit Mita biciclista ar putea fi expropriate pentru a fi renovate

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca municipalitatea ar putea expropria cateva cladiri de patrimoniu neglijate de proprietari, pentru a fi refacute, cum ar fi Hotelul Concordia si casa unde a locuit Mita biciclista.
Oprescu a precizat ca aceste cladiri de patrimoniu sunt in stare avansata de degradare, acesta fiind si motivul pentru care se intentioneaza consolidarea si renovarea lor.
Casa Mita Biciclista, de pe strada Biserica Amzei, este monument istoric ce dateaza din 1900. Numele casei aminteste de apelativul proprietarei Maria Mihaescu, prima femeie din Bucuresti care a mers pe bicicleta.
La Hotel Concordia, din strada Smardan, in seara de 23 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a devenit domn al Moldovei si al Tarii Romanesti.
Totodata, Oprescu a precizat ca peste 40% din lucrarile de conservarea, consolidare si restaurare a Hanului Gabroveni sunt realizate, iar in luna decembrie a acestui an proiectul va fi finalizat.
Lucrarile la Hanul Gabroveni au fost demarate in luna februarie 2012, iar valoarea totala a lucrarilor este de 21 mil. RON, dintre care aproximativ 14 mil. RON de la Primaria Capitalei si restul din fonduri europene, prin Ministerul Culturii.

Source: 9AM