Hotelul Carol Parc – 2 milioane EUR cifra de afaceri in primul an de functionare

Carol Parc Hotel estimeaza, pentru primul an de functionare, o cifra de afaceri de circa 2 milioane EUR, provenita, in principal, din cazarea vedetelor internationale, a politicienilor si a turistilor premium.

Adrian C. Petre, proprietarul hotelului, a declarat ca segmentul turismului de lux nu este inca dezvoltat in Romania, estimand ca, pana in prezent, hotelul a inregistrat doar zece sosiri.

Carol Park Hotel, cea mai luxoasa unitate hoteliera din Romania, a fost deschis in septembrie 2007, in urma unei investitii de circa 5 milioane EUR, cea mai mare investitie din Romania, raporatata la numarul de 19 camere.

Proprietarul hotelului estimeaza ca investitia va fi amortizata in circa 7 ani, iar pentru anul in curs preconizeaza un grad de ocupare de aproximativ 50%.

In plus, omul de afaceri a achizitionat doua case situate langa hotel, dintre care una va fi transformata intr-un centru welness, ce va necesita o investitie de aproximativ 2 milioane EUR, iar a doua va adaposti magazine cu brand-uri de lux si un cabinet stomatologic.

Source: Ziarul Financiar