Hotelierii de pe litoral intentioneaza ca in sezonul viitor sa atraga turisti si in lunile mai, iunie si septembrie

Operatorii din turism au declarat ca, incepand de anul viitor, litoralul romanesc va inregistra o cerere mai mare in lunile mai, iunie si septembrie.

Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, Daniel Vasilescu, a declarat ca hotelierii se asteapta ca in urmatoarele doua saptamani sa inregistreze o scadere a numarului turistilor de pana la 20% pe segmentul de weekend, in principal din cauza vremii nefavorabile care a afectat litoralul in ultimele zile.

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Dragos Anastasiu, estimeaza ca sezonul estival din acest an, cel mai bun din ultimii 10 ani, nu va fi afectat de vremea nefavorabila si a precizat ca, pana in prezent, agentiile de turism nu au comunicat modificari privind numarul turistilor pentru perioada urmatoare.

Proprietarii hotelurilor de pe litoral au hotarat sa se intalneasca in luna septembrie pentru a stabili o strategie comuna privind atragerea unui numar mai mare de turisti in lunile mai, iunie si septembrie, Daniel Vasilescu declarand ca hotelierii trebuie sa faca in asa fel incat toti sa deschida unitatile la 1 mai si sa asigure servicii ca in perioada de varf de sezon.

Asociatiile din turism adopta aceeasi idee pentru anul viitor si au precizat ca vor oferi pachete speciale pentru sezonul estival viitor care sa includa si servicii adiacente, de la excursii in zone de interes, la participari la diverse evenimente socio-cultural-sportive.

In cadrul unei conferinte de presa de pe data de 9 august, ministrul turismului, Ovidiu Silaghi, a declarat ca actualul sezon estival este cel mai bun sezon din anul 1990 si pana in prezent. In timpul saptamanii, gradul de ocupare este de 80% iar in weekend depaseste 110%, daca se iau in calcul si ofertele de cazare la negru.

In primul semestru din 2007 numarul turistilor inregistrati in structurile de primire a crescut cu 14,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 3 milioane, din care 76,9% au fost turisti romani iar 23,1% turisti straini.

Source: Business Standard