Hotel Iaki din Mamaia: crestere a performantei in luna iunie

In luna iunie a acestui an, hotelul Iaki din statiunea Mamaia clasificat la 4 stele, aflat in proprietatea fostului fotbalist Gheorghe Hagi, a inregistrat venituri de 1,7 milioane RON, in crestere cu 30,7% fata de aceeasi perioada din 2009. Gradul mediu de ocupare a fost in iunie de 66%, fata de 60% in mai, 46% in aprilie si 44% in luna februarie.

Din cauza lucrarilor de renovare, hotelul a operat anul trecut, pana la jumatate lunii iunie, cu 70 de camere. In prezent, unitatea opereaza 122 de camere.

Anca Nedea, directorul general al hotelului Iaki, a declarat ca unitatea s-a concentrat pe mixul de marketing si a jonglat mai indeaproape cu diferitele nise de piata.

In 2009, hotelul a desfasurat investitii de 5,5, milioane EUR in dezvoltarea a 24 de camere, a unui restaurant de 270 de locuri, in renovarea etajelor si decoratiunilor interioare.

Directorul hotelului a precizat ca a semnat contracte cu tour-operatori straini, dar si cu agentiile de turism de pe piata interna pentru a atrage mai multi clienti, in acelasi timp hotelul fiind prezent si pe sistemele de vanzari online.

Hotelul Iaki incaseaza 44% din venituri din cazare si 56% din food & beverage. De asemenea, Anca Nedea a declarat ca numarul de evenimente organizate a crescut pe segmentul de conferinte.

Source: Ziarul Financiar