Guvernul va aloca 100 miliarde ROL pentru modernizarea Aeroportului International Cluj-Napoca

Presedintele Consiliului Judetean, Marius Nicoara, a anuntat ca guvernul va aloca 100 miliarde ROL pentru modernizarea Aeroportului International Cluj-Napoca. Aerobaza este a treia din Romania ca numar de pasageri, dupa cea din Bucuresti – Otopeni si cea din Timisoara. In 2005 numarul pasagerilor a depasit 200.000.

In prima faza va fi prelungita pista de aterizare de la 1.850 m la 2.200 m iar in a doua faza va fi prelungita la 2.500 m. Totodata, autoritatile intentioneaza sa construiasca si niste cai suplimentare de rulare. Regia autonoma, care administreaza aerobaza, intentioneaza, de asemenea, sa inceapa constructia unui terminal cargo.

Aeroportul a fost deschis si pentru companiile low-cost iar in viitorul apropiat urmeaza sa fie deschis si pentru aeronavele de marfuri.

Totodata la aeroportul din Cluj-Napoca ar urma sa inceapa constructia unui nou terminal pentru pasagerii din spatiul Schengen, cu o capacitate de aproximativ 400.000 de pasageri anual si constructia unui hotel.

In cazul in care banii primiti din partea guvernului si cei oferiti din bugetul Consiliului Judetean nu vor fi suficienti pentru modernizarea aeroportului, autoritatile ar putea contracta un credit.

Pe aeroportul din Cluj-Napoca se opereaza curse regulate spre destinatii din Italia, Ungaria, Germania, Austria si Franta, operate de companiile Tarom, Carpatair si Clubair iar de la sfarsitul lunii octombrie, compania Blue Air va opera o cursa regulata catre Spania.
Source: Romania Libera