CHIR va mentine brand-ul Intercontinental sub contract de management

Actionarii Companiei Hoteliere Intercontinental Romania, CHIR, au decis sa mentina hotelul din Bucuresti, clasificat la 5 stele sub brand-ul Intercontinental, urmand sa incheie un contract de management cu lantul international, care va inlocui actualul contract de franciza, care va expira la sfarsitul anului 2006, dupa 35 de ani de colaborare.

Lantul Intercontinental Hotels este prezent in Romania si prin intermediul marcii Crowne Plaza si este interesat si de extinderea pe piata cu alte branduri, precum Holiday Inn si Express by Holiday Inn.

Principalii actionari ai CHIR sunt RHIC Holding, inregistrata in Luxemburg cu 49,1%, Lido cu 11,8%, Finmacht cu 5,1% si Viorel Paunescu cu 4,8%.

La adunarea generala care a avut loc pe 11 octombrie, actionarii i-au ales si pe cei cinci membri ai CA, Viorel Paunescu, Thomas Moser, Maria Daniela Teodoru, Hans Rudolf Rutti, care este si director general al hotelului Intercontinental si Razvan Paunescu.

In 2005 CHIR a inregistrat pierderi de 17,64 milioane RON, de peste trei ori mai mari decat in 2004, pe fondul lucrarilor de modernizare la hotelul Intercontinental iar veniturile totale au scazut cu 2,2 milioane RON fata de 2004, ajungand la 39,4 milioane RON.
Source: Romania Libera