Guvernul anuleaza oficial proiectul Dracula Park

In urma controlului efectuat de Autoritatea de Control a Guvernului, ACG, Guvernul a decis, in sedinta din 22 martie, demararea procedurilor legale pentru anularea titlului de parc industrial acordat Parcului turistic si de agrement Snagov si inceperea demersurilor necesare pentru rezilierea contractului de asociere in participatiune si a contractului de administrare incheiat in cazul Dracula Park.

Din verificarile ACG a rezultat ca titlul de parc industrial a fost acordat ilegal, pentru un teren care nu indeplinea conditiile unui parc industrial si ca asocierea nu a fost in interesul statului, care a participat cu 460 ha teren, in valoare de peste 400 milioane EUR, in timp ce societatea Dracula Park nu a avut nici un aport material.

Totodata s-a constatat faptul ca administrarea Parcului turistic si de agrement Snagov a fost incredintata direct, prin hotarare de guvern, unei firme care nu avea posibilitatea sa indeplineasca obiectivele contractului si care, intre timp, a fost dizolvata.

Proiectul Dracula Park a fost lansat in noiembrie 2001, locatia aleasa in prima varianta fiind Sighisoara. Ulterior, Guvernul a decis amplasarea parcului la Snagov, pe un teren aflat in proprietatea privata a statului si in administrarea RAAPPS.
Source: Banii Nostri