Guvernul a adoptat Strategia de dezvoltare a ecoturismului

Guvernul a adoptat Strategia de dezvoltare a ecoturismului, act normativ care urmareste promovarea destinatiilor ecoturistice si care creeaza cadrul legislativ necesar dezvoltarii turismului in zone protejate, fara a avea impact negativ asupra mediului natural.
Printre masurile cuprinse in Strategie se numara dezvoltarea unei retele de destinatii ecoturistice prin recunoasterea criteriilor pe baza carora localitatile sau anumite zone pot fi incadrate in aceasta categorie.
De asemenea, actul normativ prevede si identificarea unor solutii pentru dezvoltarea turismului durabil in interiorul destinatiilor.
Pentru protejarea si valorificarea patrimoniului cultural, vor fi sprijinite initiativele de dezvoltare de ecomuzee, muzee si colectii etnografice.
Totodata, actul normativ mizeaza si pe cresterea gradului de constientizare in randul comunitatilor locale privind posibilitatile de dezvoltare in domeniu, prin afaceri de familie sau prin crearea unor produse ecoturistice de catre mici intreprinzatori locali.
Strategia va contribui si la promovarea ecoturismului prin realizarea unor branduri locale pentru destinatiile din aceasta categorie.

Source: Wall-Street