Tichetele de vacanta au dus la majorarea tarifelor pe litoral

Tichetele de vacanta acordate bugetarilor, desi fac bine turismului, au dus la scumpirea cazarii pe litoralul romanesc, pentru ca a crescut cererea, punand, astfel, presiune pe preturi in varf de sezon, a declarat Dragos Anastasiu, liderul Grupului de Lucru pentru Turism din Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei si proprietarul companiei Eurolines.
Un alt efect negativ al tichetelor este ca hotelierii, avand camerele pline in iulie si august, nu mai au locuri disponibile pentru turistii straini in varf de sezon, acestia fiind obligati, dar nu si convinsi sa faca asta, sa vina doar in lunile mai reci.
Tarifele de cazare sunt stabilite de raportul cerere/oferta, iar scumpirea vacantelor e o consecinta a cererii mari dupa introducerea voucherelor, a declarat Calin Ile, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).
Voucherele de vacanta au crescut cererea din partea segmentului local, piata a crescut cu 7% anul trecut, dar problema e ca aceste vouchere s-au concentrat doar in varf de sezon si, lucrand intr-un context de preturi dinamice, acestea au crescut in iulie-august, dar in mai si septembrie nu s-a observat nicio crestere a tarifelor, a precizat Ile.

Source: Profit