Grupul Vidalis din Zalau va construi primul hotel de 4 stele din judetul Sala

Grupul de firme Vidalis din Zalau va investi 12 milioane EUR pentru constructia primului hotel de 4 stele din judetul Salaj, reamenajarea unui hotel din Zalau si modernizarea statiunii balneoclimaterice Boghis.

Grupul de firme, care deruleaza afaceri anuale de peste 35 milioane EUR, este detinut de Lia si Viorel Stanca.

Lia Stanca, directorul general al grupului de firme Vidalis, a declarat ca firma a hotarat sa investeasca in industria ospitalitatii deoarece au observat ca in Zalau nu exista spatii de cazare destinate oamenilor de afaceri, mai ales ca in tot judetul Salaj se investeste tot mai mult, au patruns firme de renume care atrag colaboratori si potentiali clienti.

Una dintre investitii urmareste reconstruirea brand-ului Porolissum, prin reamenajarea hotelului si a restaurantului cu acelasi nume. Lucrarile de reamenajere au inceput in luna iunie 2006 si vor fi finalizate in luna august a acestui an iar valoarea investitiei depaseste 1 milioan EUR. Hotelul detine 72 camere duble si 4 apartamente.

Lucrarile de constructie pentru hotelul de 4 stele din Zalau au fost demarate in 2005 iar hotelul va fi dat in functiune la inceputul acestei veri.

Viitorul hotel se numeste Severus insa Lia Stanca a precizat ca denumirea va fi schimbata probabil in Imperial Plaza.

Unul dintre cele mai mari proiecte derulate de grupul de firme Vidalis il reprezinta modernizarea statiunii balneoclimaterice Boghis, ce se intinde pe o suprafata de 8,5 ha, Lia Stanca precizand ca investitia se ridica la aproximativ 10 milioane EUR iar lucrarile vor fi finalizate cel tarziu in 2010.

Lia Stanca a declarat ca proiectul de ansamblu este aproape gata si urmeaza sa indentifice sursele de finantare si etapele lucrarilor. Compania intentioneaza sa amenajeze la Boghis o baza de tratament moderna, cu doua hoteluri de 3 stele si unul de 4-5 stele, se vor reconstrui casutele existente, va fi amenaja o zona de campare si un aqua-parc. Directorul general al grupului de firme Vidalis considera ca singura concurenta pentru statiunea Boghis va fi statiunea Felix.

Grupul de firme Vidalis este format din companiile Izomat, Vidalis, Primarom, Vidalis Logistics, Sagres, Arco Steel.

In 2006 grupul Vidalis a inregistrat o cifra de afaceri de 35 milioane EUR iar profitul inregistrat a fost de 1,5 milioane EUR. Pentru acest an compania estimeaza ca va inregistra o crestere a ciferi de afaceri cu 20% si a profitului cu 10%.
Source: Ziarul Financiar