Grupul Confort: afaceri cu 20% mai mici, in primul trimestru din 2010

Hotelurile Rin Grand Hotel, Traian, Rin Otopeni si Confort Otopeni din Bucuresti, controlate de fratii Negoita, au inregistrat afaceri de 3,2 milioane EUR in primele trei luni ale acestui an, cu 20% mai mici fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ionut Negoita a declarat ca si profitul este, de asemenea, grav afectat.

Scaderea insa nu s-a vazut in gradele de ocupare, care s-au mentinut la nivelul de anul trecut, adica in medie la aproximativ 25%, a spus Ionut Negoita.

In 2009, cifra de afaceri a celui mai mare hotel din grupul Confort a fost in scadere cu aproximativ 25%, pana la 9 milioane EUR, iar cifra de afaceri a tuturor celor patru unitati controlate s-a ridicat la aproape 15 milioane EUR, potrivit proprietarilor.

Rezultatele slabe de anul trecut si gradul mic de ocupare i-au determinat pe fratii Negoita sa inchida aproape 300 de camere din Rin Grand Hotel, care cumuleaza aproximativ 1.500 de camere, in vederea transformarii lor in spatii de birouri.

Pana in prezent, au fost inchiriate spatii de 300 mp dintr-un total de 2.000 mp destinati spatiilor pentru birouri. Chiria este de 7 EUR/mp.

Source: Ziarul Financiar