Grand Hotel Italia va investi 40 milioane EUR intr-un hotel de 5 stele in Cluj-Napoca

Compania Grand Hotel Italia, care detine mai multe hoteluri la Marea Adriatica, a prezentat prin intermediul arhitectului sau, Ionel Vitoc, proiectul de aproximativ 40 milioane EUR pentru constructia unui hotel de 5 stele in Cluj-Napoca. Proiectul va fi derulat prin filiala din Romania a companiei Grand Hotel. Din totalul investitiei, 20 milioane EUR vor fi investite pentru constructia hotelului si 20 milioane EUR pentru dotari.

Ionel Vitoc a declarat ca, in prezent, proiectul se afla la Comisia tehnica de amenajare a teritoriului si urbanism Cluj, urmand sa primeasca autorizatia de construire.

Hotelul va avea 7 etaje, 2 subsoluri, parter si mansarda, avand o suprafata desfasurata de 30.000 mp.

Grand Hotel din Cluj va dispune de 167 camere, cu 307 locuri de cazare, 173 de locuri de parcare la subsol si 64 la sol, 5 sali de conferinte dintre care o sala va dispune de 1.000 locuri, 2 restaurante, unul interior de 400 locuri si unul exterior, la mansarda de 200 locuri, va avea un centru de sanatate de 400 mp, piscina, sala de fittness, sala de aerobic, sala de bowling, sala de jocuri si un club de noapte de 500 locuri.

Compania italiana Grand Hotel detine 8 hoteluri pe coasta Marii Adriatice, dintre care unul de 5 stele, patru de 4 stele si restul de 3 stele.

Aceasta este singura investitie a companiei italiene in domeniul hotelier din Cluj-Napoca.

Compania Grand Hotel a achizitionat in 1999 un teren cu o suprafata de 8 ha in zona Andrei Muresanu din Cluj, unde au demarat mai multe proiecte imobiliare, avand blocuri in constructie si 3 vile finalizate. Dupa finalizarea hotelului, firma italiana va continua extinderea in zona prin construirea unui cartier de vile.

In prezent, singurul hotel de 5 stele din Cluj-Napoca este Opera Plaza, aflat in proprietatea fratilor Octavian si Calin Buzoianu, care detin si fabrica de dulciuri Feleacul.
Source: Ziarul Financiar