Gradul de ocupare al British Airways a crescut cu 11% in primele zece luni ale anului fiscal 2006/2007

In primele zece luni ale anului fiscal 2006/2007, martie 2006-ianuarie 2007, operatorul aerian British Airways si-a dublat numarul de pasageri transportati in si dinspre Romania iar gradul de ocupare a crescut cu 11% in aceeasi perioada, pana la 86%. Acest grad de ocupare este superior celui pe care il are British Airways la nivel international, de aproximativ 76,4%, potrivit Association of European Airlines.

In anul fiscal precedent compania a vandut aproximativ 30.000 de bilete pe piata din Romania si a inregistrat o cifra de afaceri in Romania de 6 milioane EUR.

British Airways este prima companie care a introdus biletele electronice, ajungand acum la o proportie de 98% de bilete electronice din totalul biletelor vandute, cu 10% mai mult fata de 2006. Totodata, rezervarile online au crescut la aproximativ 16%, fata de mai putin de 5% in urma cu un an.

Corina Enciu, country commercial manager pe Romania si Moldova, estimeaza ca vanzarile pe Internet vor reprezenta, pana la sfarsitul anului, o pondere de 20% din totalul vanzarilor.

In acest an British Airways a semnat un acord si cu operatorul ungar Malev pentru curse Timisoara-Londra si Targu Mures-Londra, cu escala la Budapesta.

In prezent British Airways efectueaza 14 zboruri saptamanale proprii spre Londra, in afara de cele operate in parteneriat cu Malev. Corina Enciu a declarat ca intentioneaza sa promoveze Londra ca destinatie turistica, in conditiile in care in prezent aproximativ 70% dintre pasagerii care calatoresc dinspre Londra sunt oameni de afaceri.

In prezent, 70% din veniturile companiei sunt obtinute pe cursa principala Bucuresti-Londra iar restul de 30% pe curse subsidiare. Cel mai important trafic pe curse subsidiare se inregistreaza pe destinatiile New York, Los Angeles, San Francisco, Hong Kong.
Source: Ziarul Financiar