Aeroportul International Henri Coanda va fi supus unor lucrari de modernizare

Personalul specializat din cadrul Aeroportului International Henri Conada a efectuat analizele de trafic aerian si a estimat pentru perioada 2006-2015 o tendinta de crestere permanenta a acestuia.

Aeroportul va avea un gradient maxim de plus 30% in acest an, ca urmare a aderarii Romaniei la Uniunea Europeana. Din analiza a rezultat, de asemenea, ca in 2008, capacitatea actuala a terminalelor si spatiilor necesare activitatilor conexe va fi depasita, ceea ce conduce la necesitatea demararii Fazei a III-a de dezvoltare si modernizare a aeroportului.

Intr-un proiect de Hotarare de Guvern, propus de Ministerul Transporturilor, se arata ca lucrarile pentru Faza a III-a au ca scop atingerea capacitatii de prelucrare a 6 milioane pasageri/an si constau in extindere finger pana la 12 burdufuri, extindere aerogara Plecari Internationale, extindere aerogara Sosiri Internationale si Plecari/Sosiri Interne si parcare.

Valoarea totala a investitiei este estimata la 81.600.000 EUR, din care 75.000.000 EUR sunt destinati Fazei a III-a iar 6.600.000 EUR sunt destinati pentru finalizarea Fazei a II-a. Sursele de finantare se vor asigura din sursele proprii ale companiei si din credite bancare externe si interne, garantate si rambursate de Compania Nationala Aeroportul International Henri Coanda.
Source: Adevarul