Gigant imobiliar intra pe piata locala: ERA Imobiliare vrea sa atraga 100 de francize

Una dintre cele mai mari companii imobiliare americane isi anunta intrarea pe piata din Romania. Cu o experienta de peste 40 de ani in real estate, ERA Imobiliare isi va incepe activitatea din Bucuresti, sperand ca, in urmatorii 5-10 ani, sa dezvolte, la nivel local, un sistem cu peste 100 de agenti si agentii imobiliare.
ERA LogoCompania ERA, una dintre cele mai puternice companii de franciza imobiliara la nivel global, anunta intrarea pe piata din Romania si introducerea sistemului unic de francizare ERA® Business System.
„Piata imobiliara din Romania este in acest moment una prea putin reglementata, in care accesul se face foarte usor. In aceasta piata eterogena, marcata de existenta a mii de agentii imobiliare, ERA Romania isi doreste sa introduca un sistem profesional prin care clientii care doresc sa cumpere sau sa vanda un imobil sa aiba un punct de referinta, un brand care sa ateste profesionalismul unui broker sau a unei agentii imobiliare”, au transmis reprezentantii companiei.
ERA Romania isi propune ca in urmatorii 5 – 10 ani, peste 100 de agenti si agentii imobiliare sa faca parte din sistem si sa detina fiecare minim 10% din aria rezidentiala acoperita. 
In primii trei ani de functionare ERA Romania doreste sa atinga cel putin 50 de francizati.
In medie, in fiecare din tarile in care isi desfasoara activitatea, ERA detine 15% din piata imobiliara rezidentiala.
„In momentul in care un broker sau o agentie se afiliaza sistemului de francizare ERA, i se pun la dispozitie o serie de instrumente si un set de cunostinte care il ajute sa aiba succes pe piata imobiliara. Acestia nu isi pierd autonomia, fiecare franciza fiind detinuta independent.  In relatia de franciza, ERA acorda o licenta brokerului sau agentiei pentru a-si desfasura activitatea sub numele sau si pentru a urma modelul unic de afaceri ERA, in schimbul unei taxe lunare de licentiere”, mai spun reprezentantii companiei.
Potrivit acestora, printre cele mai importante avantaje care vin la pachet cu intrarea in sistem se numara: sistemul de internet ERA, CRM ERA, sistemul de recomandari ERA, programul de training-uri ERA, sistemul de recomandari ERA.
Operatiunile in Romania vor fi coordonate de Valentin Krastev, cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul dezvoltarii sistemului de francizari si vanzari imobiliare. Valentin Krastev a detinut functia de director de marketing al Asociatiei Bulgare de Franciza, este un fondator al Federatiei de Franciza a Tarilor de la Marea Neagra si lucreaza indeaproape cu Asociatia Romana de Franciza si Asociatia Turca de Franciza (UFRAD) .
„Brokerii ERA din Romania vor beneficia  de experienta noastra extinsa si succesul din tarile vecine, de programele de training ERA, de metodele de lucru orientate spre rezultate si de instrumente unice. Ne dorim ca francize cu ajutorul carora sa lansam100 de shop-uri imobiliare”, a declarat Valentin Krastev.
Bucurestiul, punctul de plecare al activitatii ERA in Romania
In prima faza, reprezentantii companiei au anuntat ca isi vor concentra in Capitala, oras in care se desfasoara peste 30% din activitatea rezidentiala de pe plan national. 
„Oscilatiile de pret de la valoarea medie de 2300 €/m2 din perioada de varf (2008) la valoarea medie de 1000 €/m2 de astazi, sunt una dintre particularitatile pietei rezidentiale din Bucuresti.  Tot ca o particularitate, in prima jumatate a anului 2015 preturile caselor din centrul orasului au crescut modest, cu un procent mediu anual de 3%, in timp ce preturile din zonele periferice raman sub presiune (-4,0%)”, au specificat reprezentantii ERA.
ERA a fost infiintata in SUA in anul 1971 si are o experienta de peste 40 de ani in  domeniul imobiliarelor. In Europa, ERA a creat o serie de start-up-uri de success in 14 piete europene in ultimii 20 de ani si astazi are peste 1.100 de birouri si peste 6.000 de membri in Europa.

Source: Imopedia/Media