Geoagiu-Bai va fi premiata la Bruxelles in cadrul Galei Premiilor EDEN 2010

Pe data de 27 septembrie, statiunea Geoagiu-Bai va fi premiata la Bruxelles in cadrul Galei Premiilor EDEN 2010, organizata cu ocazia Zilei Europene a Turismului, ca destinatie turistica de excelenta a Romaniei, alaturi de alte 24 de destinatii europene.

Destinatiile EDEN sunt desemnate printr-un concurs national, organizat de autoritatea de turism din fiecare tara participanta la proiect, pe baza temei si a criteriilor generale de participare stabilite anual la nivel european.

In acasta calitate, statiunea Geoagiu-Bai va beneficia de realizarea unui film de prezentare din partea Comisiei Europene, care va fi difuzat in cadrul Galei din septembrie. Clipul va avea o durata de 3 minute, va fi postat pe site-ul edenineurope.eu si va fi pus gratuit la dispozitia statiunii pentru activitati de promovare.

De asemenea, statiunea Geoagiu-Bai va fi promovata pe site-ul oficial EDEN, unde va avea o pagina proprie. De asemenea, va fi inclusa in Reteaua Destinatiilor Europene de Excelenta, care faciliteaza schimbul de experienta in vederea dezvoltarii durabile.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului participa pentru a treia oara consecutiv la acest proiect, tema de anul acesta fiind turismul acvatic. Primele cinci destinatii clasificate, care vor avea acces pe forumul de discutii al retelei EDEN sunt Geoagiu-Bai, Techirghiol, Sarata Monteoru, Covasna si Mangalia.

In prezent pe site-ul Comisiei Europene la sectiunea Enterprise and Industry sunt promovate Depresiunea Horezu si Parcul Natural Apuseni.

Proiectul EDEN „European Destinations of Excellence” a fost lansat in anul 2006 de Unitatea de Turism Directoratul General pentru Intreprinderi si Industrie, a Comisiei Europene si vizeaza obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului durabilitate, decongestionarea destinatiilor clasice, combaterea sezonalitatii, redirectionarea fluxurilor de turisti catre destinatii non-traditionale, crearea de retele intre operatorii din sectorul turistic.

Source: Financiarul