GED Capital Development regreta ca nu a vandut actiunile Continental in cadrul Bursei

Dupa cresterea puternica a pietei din ultimele luni, reprezentantii societatii spaniole de administrare a fondurilor de private-equity GED Capital Development incep sa regrete ca nu au vandut la Bursa de Valori pachetul minoritar de actiuni pe care il detineau la lantul hotelier Continental. Scaderea abrupta a Bursei din primavara acestui an i-a determinat pe brokerii care urmau sa intermedieze oferta sa ii sfatuiasca pe cei de la GED Capital sa nu vanda pachetul de actiuni la Bursa, a declarat Robert Luke, managing director la GED Capital.

Fondul Roman Post-Privatizare, FRPP, administrat de GED Capital Development, a vandut recent firmei RED Group, controlata de presedintele societatii hoteliere, Radu Enache pachetul de actiuni de 20% detinut in cadrul companiei Continental Hotels. Totodata, RED Group a preluat si actiunile detinute de catre Daniel Enache si de catre Ioan Mirea, ajungand la o participatie de 70,8% din capitalul Continental Hotels. Initial, FRPP intentiona sa vanda actiunile in cadrul unei oferte publice derulate pe Bursa. Listarea la Bursa a companiei Continental trebuia sa aiba loc in primavara acestui an, insa listarea a fost amanata de mai multe ori si pana in prezent nu a mai avut loc.

Pe data de 15 noiembrie GED Capital Development a anuntat ca pana la sfarsitul acestui an ar putea atrage aproximativ 150 milioane EUR pentru cel de-al doilea fond de investitii destinat Europei Centrale si de Est, GED Eastern Fund II, aproximativ doua treimi din aceasta suma urmand sa fie alocata Romaniei.
Source: Ziarul Financiar