Futureal are 100 mil. euro pentru proiecte imobiliare blocate. Romania este pe lista

Dezvoltatorul imobiliar ungar Futureal intentioneaza sa investeasca 50-100 de milioane de euro pentru a achizitiona, prin acorduri de parteneriat, proiecte cu destinatie comerciala blocate din Romania, Polonia, Ungaria, dar si alte state din regiune, potrivit cotidianului Budapest Business Journal, citat de Mediafax.

Futureal vrea sa deruleze achizitiile prin intermediul unor acorduri de parteneriat cu dezvoltatori care detin proiecte bune, dar nu au finantarea sau resursele profesionale necesare, a declarat directorul general al companiei, Gábor Futó, pentru publicatia ungara.
Fondurile de 50-100 de milioane de euro vor fi asigurate din capitalul propriu, compania fiind interesata de toate tipurile de proiecte imobiliare cu destinatie comerciala, a adaugat el.

Exista foarte multe proiecte disponibile pentru achizitie, noteaza seful Futureal, insa, doar cateva sunt atractive.

“Realizam un audit cuprinzator al fiecarei afaceri pe care o luam in considerare”, a spus el.
Futureal are in derulare proiecte in Ungaria si Romania. Pe piata romaneasca, compania dezvolta proiectul rezidential Cordia Nithingale Park din Baneasa, investitie evaluata la 20 milioane de euro.

Compania a fost implicata si in proiectul centrului comercial Gold Plaza din Baia Mare. Immofinanz Group a preluat integral centrul comercial de la Futureal, printr-o tranzactie initiata in 2007, in prima faza compania austriaca preluand 80% din proiect.

Source: Flux Imobiliar