Finantare de 50,7 mil. EUR pentru reabilitarea partii sudice a litoralului romanesc

Guvernul va finanta cu 227,3 mil. RON, respectiv 50,7 mil. EUR, proiectul privind lucrarile de protectie si reabilitare a partii sudice a litoralului romanesc, in zona statiunii Mamaia, finantare care va fi asigurata din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat si alte surse si poate fi actualizata ulterior.  Investitia va fi esalonata pe trei ani, conform hotararii aprobate de Guvern.
Lucrarile vor fi efectuate in perimetrul statiunii Mamaia, intre hotelurile Rex si Sulina si Vila Turturica (statie bariera intrare).
Contractul pentru finantarea proiectului „Protectia si reabilitarea partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre in zona municipiului Constanta si Eforie Nord” a fost semnat la sfarsitul lunii aprilie 2013.
Prin acest proiect sunt propuse masuri de protectie a eroziunii costiere impotriva riscului de eroziune, pe o lungime de peste 7 km de plaja, in cinci zone prioritare din partea sudica a litoralului romanesc al Marii Negre: Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud si Eforie Nord.
Investitia ar urma sa fie finalizata la sfarsitul anului 2015.
Valoarea proiectului este de 170.450.084 EUR, din care 145.680.660 EUR finantare nerambursabila din Fondul de Coeziune, 24.726.008 EUR finantare nerambursabila de la bugetul de stat si 43.416 EUR contributia beneficiarului, respectiv Administratia Nationala Apele Romane, prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea –Litoral.

Source: Wall-Street