Festivalul George Enescu creste gradul de ocupare al hotelurilor din Bucuresti

A 20-a editie a Festivalul George Enescu, care va avea loc in perioada 1-25 septembrie in Bucuresti, ar putea majora cu 10% numarul turistilor straini in capitala.

Hotelierii pot ajunge sa inregistreze chiar si o rata de ocupare de 100%, mai ales daca sunt situati in apropierea salilor de concert.

Reprezentantii hotelului de 5 stele Howard Johnson Grand Plaza estimeaza ca, in perioada septembrie-octombrie, gradul de ocupare in timpul saptamanii va ajunge la aproximativ 80%.

Hotelul Epoque se asteapta la o dublare a gradului de ocupare in lunile de toamna, pana la peste 70%, crestere sustinuta mai ales de Festivalul George Enescu.

Mircea Vladu, manager al Prestige Tours, estimeaza ca numarul turistilor straini va creste cu aproximativ 10% fata de anul 2009, cand a avut loc editia anterioara a evenimentului muzical, care a atras aproximativ 3.000 de turisti straini.

Cei mai multi turisti atrasi de festival sunt din Franta, Germania, Olanda, Bulgaria, Tarile Scandinave si chiar Statele Unite, insa ponderea lor difera de la o editie la alta.

Preturile abonamentelor pentru editia din acest an variaza intre 100  RON si 1.000 RON in functie de categorie si seriile de concerte.

Printre principalele locatii se numara Ateneul Roman, Sala Palatului, Opera Nationala si Teatrul National Bucuresti.

Source: Daily Business