Famillile de tineri casatoriti care locuiesc in zonele montane primesc lemn pentru construirea de pensiuni agroturistice

Familiile de tineri casatoriti, in varsta de pana la 40 de ani, care locuiesc in localitatile rurale din zonele montane vor primi un ajutor de 25 metri cubi de material lemnos/familie, pentru construirea de pensiuni agroturistice. Acest tip de facilitate se acorda o singura data si pe baza unui proiect si a unui plan de afaceri acceptat de ANTREC, de ANT si de Agentia Nationala a Zonei Montane din cadrul Ministerului Agriculturii.

Pe baza autorizatiei eliberate de primarii, ocoalele silvice vor acorda, la cerere, cantitatea de material lemnos necesar pentru modernizarea caselor de locuit, anexelor gospodaresti, precum si pentru construirea de pensiuni agroturistice.

Pentru a beneficia de aceste facilitati trebuie indeplinite urmatoarele cerinte, cel putin unul dintre membrii familiei trebuie sa fie absolvent de studii superioare sau medii cu profil economic, comercial, turistic, agroturistic sau de servicii hoteliere.
Source: Romania Libera