Faleza turistica de la Orsova va fi construita pana pe 30 septembrie 2006

Primarul orasului Orsova, Constantin Negulescu, a precizat ca faleza turistica din Golful Cerna va fi construita in urma unei investitii de aproximativ 1 milion EUR din fonduri Phare, primaria Orsova urmand sa contribuie cu 10% din suma. Termenul de finalizare a lucrarii este 30 septembrie 2006.

Un alt proiect care va fi realizat pana in 2009, prevede construirea unui port international de pasageri pe insula Pescarus, valoarea investitiei ridicandu-se la peste 300.000 RON.

In prezent, in orasul Orsova nu exista nici un hotel si nici o agentie de turism iar infrastructura din zona necesita lucrari pentru reabilitarea sistemului de termoficare 15 milioane RON, a sistemul de alimentare cu apa si canalizare 12 milioane RON si a retelei de drumuri. Sumele urmeaza sa fie atrase din fonduri ISPA si de la Banca Mondiala.

Primarul considera ca dezvoltarea turismului in zona clisurii Dunarii, Orsova facand parte din Parcul National Portile de Fier, va determina dezvoltarea economica a orasului si diminuarea somajului actual de 21%.
Source: Wall-Street