FPTS: tichetele de vacanta ar genera venituri de 161 mil. EUR la bugetul de stat

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii, FPTS sustine ca turismul romanesc are nevoie de sistemul tichetelor de vacanta pentru a-si consolida cresterea din 2012 si a pune bazele unei dezvoltari durabile.
Unul dintre avantaje se refera la cresterea veniturilor la buget pe care o aduce utilizarea tichetelor de vacanta, potrivit FPTS. 
Dan Matei Agathon, presedintele FPTS a declarat ca acest sistem aduce cu sine reducerea economiei subterane, pentru ca sistemul este transparent, iar circuitul banilor este inchis si usor de verificat. Are loc o suplimentare a veniturilor cu taxele aferente locurilor noi de munca, dar si o colectare suplimentara de TVA, a precizat acesta.
De asemenea, Agathon apreciaza ca acest sistem ar aduce circa 161 mil. EUR la bugetul de stat.
Printre avantajele prezentate de FPTS se numara  accesul crescut al angajatilor la concedii, incurajarea lor sa aleaga destinatii romanesti, cresterea investitiilor in turismul de la noi din tara si dezvoltarea pe orizontala a domeniilor conexe precum infrastructura, constructii, transport, productie, alimentatie, servicii.
Pentru  relansarea acestui sistem trebuie anulata conditia de acordare prin care angajatorul trebuie sa fi avut profit sau venit in anul fiscal anterior.

Source: Curierul National