Eximtur estimeaza o crestere de 15-19% a serviciilor turistice interne in sezonul de iarna

Dupa un sezon de vara aglomerat si o crestere apreciabila a volumelor de vanzari pentru pachetele de servicii turistice, agentia de turism Eximtur estimeaza o crestere a serviciilor turistice de 15-19% in sezonul de iarna de anul acesta pe segmentul intern, comparativ cu perioada similara a anului trecut, a declarat Radu Morariu, directorul general al Eximtur. Turistii care vor opta pentru vacanta de iarna in Romania vor alege, cel mai probabil, pachete de week-end la schi sau pachetele de sejur traditional in perioada Revelionului.

In privinta vacantelor la schi in strainatate, intrucat sezonul precedent de schi nu a fost foarte bun, din cauza existentei zapezii doar in anumite perioade sau de la anumite altitudini, majoritatea turistilor se va orienta fie spre statiuni in zone de ghetari, fie spre statiuni din zone cu ape termale.
 
Un segment relativ in crestere se va orienta spre complexurile turistice din peninsula scandinava, in special Trysil si Lillehammer, pentru amatorii de schi alpin sau Rovaniemi, pentru schi fond, a precizat Radu Morariu.

In ceea ce priveste vacantele exotice ale turistilor romani, directorul general al Eximtur estimeaza ca se va pastra tendinta de deplasare pe curse charter, spre destinatii calde precum Tunisia, Egipt sau Insulele Canare, pentru persoane cu bugete de calatorie mici si medii. Turistii cu bugete ridicate vor opta pentru destinatiile calde din ofertele partenerului agentiei Eximtur, World of TUI, datorita raportului calitate-pret si a disponibilitatii pentru destinatii variate si perioade extinse de timp, a adaugat Radu Morariu.

Pentru turismul extern, agentia Eximtur estimeaza o crestere in noul sezon de 20-24% fata de perioada similara a anului anterior, pe fondul pastrarii raportului euro-leu la nivelul acestei perioade.

Eximtur este unul din principalii turoperatori din Romania, cu 9 agentii proprii si peste 550 de agentii partenere revanzatoare in tara si o cifra de afaceri de 29 milioane EUR in anul 2006.

Source: Daily Business