Evenimentele sportive, o nisa pentru de agentiile de turism

Evenimentele sportive din strainatate atrag, anual, cateva mii de suporteri romani, care cheltuie in medie 300 EUR, nisa pachetelor turistice de acest gen fiind estimata la cateva milioane de euro.

Insa volumul vanzarilor agentiilor de turism depinde de calibrul adversarilor, dar si de destinatie, a declarat Florin Leonte, directorul general al Danco Pro Communication, turoperatorul oficial al echipei nationale, precizand ca acest segment de nisa reprezinta aproximativ 4% din cifra de afaceri a agentiei, care in anul 2009 a fost de 12 mil. EUR.

Aceleasi criterii contribuie si la stabilirea tarifelor, cuprinse intre 200 si 1.000 EUR, care includ biletele de avion si transferurile, biletul la meci si doua nopti de cazare cu mic dejun la un hotel de 4 stele.

Potrivit reprezentantului Danco Pro Communication, pachetele vandute in fiecare an variaza de la cateva zeci la cateva mii, in functie de echipele pe care le intalneste echipa nationala. In preliminariile pentru ultimele doua campionate, cele mai cautate pachete de catre suporteri au fost pentru meciurile cu Franta.

Si Gheorghe Fodoreanu, presedintele Invitation Romania Travel, a declarat ca meciul Franta – Romania, disputat la Paris, in preliminariile Campionatului European, a atras 2.000 de suporteri romani.

Spre deosebire de echipa nationala, echipele de club renumite, care joaca pe cele mai frumoase stadioane ale Europei atrag implicit mai multi suporteri, desi tarifele pachetelor sunt mult mai mari.

Potrivit lui Gheorghe Fodoreanu, la un meci din Europa League se vand, in medie, 250-300 de pachete. Cele mai ieftine sunt biletele destinate galeriilor, de 100-150 EUR, incluzand calatoria cu autocarul, cazarea si biletul la meci. Un pachet de transport cu avionul si cazare la 4 stele costa peste 400 EUR, iar pentru sponsori si suporterii VIP, sunt configurate pachete in valoare de 600-800 EUR.

La Campionatul Mondial de Fotbal din Africa, preturile pachetelor a fost cuprinse intre 3.400 si 11.000 EUR, fiind vandute in totalitate, a adaugat Gheorghe Fodoreanu.

Source: Capital