Dupa Planorama, cade si proiectul rezidential Green Lake

Problemele financiare ale dezvoltatorului complexului Green Lake, compania Greenlake Development, i-au determinat pe reprezentanţii acesteia să ceară insolvenţa la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit datelor financiare postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, compania  (ai cărei acţionari sunt Quality Living Developers, înregistrată în România, cu 70% dintre titluri şi Edetrio Holdings cu sediul în Cipru) are datorii constante încă din 2003, când s-a înregistrat la Registrul Comerţului.

La sfârşitul lui 2009, datoriile firmei depăşeau 155 de milioane de lei (peste 36 milioane de euro).
Procesul iniţiat chiar de dezvoltator, înregistrat pe rolul Tribunalului Bucureşti la data de 27 mai a.c., al cărui prim termen este mâine, nu este însă singurul în care s-a cerut falimentul dezvoltatorului.

La data de 15 februarie 2011, SC All Media 2002 SRL, SC Anrati SA şi  SC Digital Telecom SRL au cerut acelaşi lucru, până în prezent având deja loc trei termene. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 6 iunie 2011.

De altfel, Digital Telecom a cerut insolvenţa Green Lake Development încă din 4 decembrie 2009, dosarul fiind conexat cazului iniţiat de All Media şi Anrati la data de 9 mai 2011.

La 28 iunie 2010, Green Lake Development a fost chemată în judecată de către Gheorghe Bulat, la 3 mai a.c., instanţa obligând compania să-i plătească acestuia, în termen de 10 zile de la comunicare, suma de 1.772,65 euro, cu titlu de despăgubiri, plus 8.366,6 lei cheltuieli de judecată.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii companiei Greenlake Development au refuzat să comenteze, susţinând că “nu sunt abilitaţi în acest sens”.

Green Lake este un proiect rezidenţial de 110.000 metri pătraţi situat în nordul Bucureştiului, construit pe un teren de 107.000 de metri pătraţi pe malul lacului Griviţa de compania de dezvoltare imobiliară Quality Living Developers (QLD), aparţinând unui grup de oameni de afaceri din Grecia, prin intermediul Green Lake Development. QLD a anunţat opt proiecte imobiliare în România.

Complexul urma să cuprindă la finalizare peste 540 de apartamente şi vile, investiţia fiind estimată la circa 100 milioane euro, potrivit declaraţiilor anterioare ale reprezentanţilor dezvoltatorului.
Planurile dezvoltatorului vizau construcţia în două faze a proiectului, prima etapă a fost finalizată şi cuprinde 118 apartamente şi 39 de vile, iar, potrivit reprezentanţilor firmei, a fost vândută în proporţie de 60%. Dezvoltarea fazei a doua a proiectului a fost oprită.

Source: Flux Imobiliar