Dubai: crestere de 7,5% a numarului de vizitatori, in 2015

In 2015, Dubaiul a fost vizitat de 14,2 milioane de persoane, cu 7,5% mai multi decat in anul precedent, a anuntat Autoritatea pentru Turism din Dubai.
Cresterea din 2015 a venit in pofida incetinirii economice de pe multe piete si a aprecierii dirham-ului, moneda locala, in special in raport cu moneda euro.
Turbulentele de pe destinatiile turistice traditionale din Orientul Mijlociu au ajutat insa Dubaiul sa profite de reputatia sa de zona sigura pentru turisti si afaceri.
Vizitatorii din tarile Golfului Persic au reprezentat cel mai mare grup regional, 3,3 milioane, in crestere cu 12,8%, pe primul loc fiind turistii din Arabia Saudita cu un numar de 1,54 milioane persoane. Cu toate acestea, turistii din India au urcat pe primul loc in functie de numarul de vizitatori – 1,6 milioane, gratie unei cresteri de 26% in ritm anual, in timp ce numarul turistilor din Marea Britanie a crescut cu 11% pana la 1,2 milioane persoane. Europa Occidentala a ramas al doilea contributor regional, furnizand aproape 3 milioane de turisti, in crestere cu 6,1% comparativ cu 2014, a precizat Autoritatea pentru Turism din Dubai. 

Source: Economica