Dragos Anastasiu sustine ca datele furnizate de INS in ceea ce priveste numarul de turisti nu sunt corecte

Pe data de 10 iulie, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, Dragos Atanasiu a participat, la Constanta, la lansarea primului barometru al turismului din Romania, “Carta Alba Turismului din Romania”, lucrare realizata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, CNIPMMR.
Acesta a precizat ca cifrele Institutului National de Statistica, INS, privind numarul de turisti nu sunt corecte, iar daca Ministerul Turismului ar avea interesul sa afle datele exacte ar angaja o firma specializata in oferirea de asemenea date.
“Ministerul nu trebuie sa se bazeze pe INS. Exista firme specializate in intreaga lume care asta fac, date in turism. Si daca ministerul avea vreodata interesul sa obtina datele corecte din turism, nu ii trebuie nici sistemul ala de monitorizare la hoteluri, nu ii trebuie nimic altceva decat un contract cu una dintre firmele astea si va primi cifre, care nu sunt bazate pe numaratoarea bob cu bob, ci sunt bazate, cum ar veni exit-polluri. Firmele asta fac in toata lumea, deci exista astfel de posibilitati”, a mentionat Dragos Atanasiu.
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania si Groupama Asigurari au organizat marti, la Constanta, lansarea primului barometru al turismului din Romania, “Carta Alba Turismului din Romania”, la eveniment fiind prezenti reprezentanti ai investitorilor in turism, ai asociatiilor de promovare si ai agentiilor de turism.

Source: Profit