Destinatiile preferate de romani in acest an

Cele mai cautate destinatii pentru vacanta in acest an sunt insulele grecesti, Antalya si Bodrum din Turcia, Tenerife si Mallorca din Spania si Split din Croatia, se arata intr-un studio realizat de catre turoperatorul Cocktail Holidays.
Pe timpul verii, compania opereaza peste 25 zboruri charter saptamanale de pe aeroporturile din Iasi, Cluj-Napoca si Bucuresti, catre 20 de destinatii europene din 7 tari. 
In regiunea Moldova, potrivit studiului, cele mai cautate destinatii sunt: Grecia, Cipru, Spania, cu zbor charter din Iasi. Turistii moldoveni au, in medie, un buget de 650 EUR/persoana, iar cei mai multi prefera sa calatoreasca in grupuri mari, cu familia si prietenii.
In Ardeal, cele mai cautate destinatii sunt in Spania, iar bugetul alocat de catre acestia se ridica la 750 EUR/persoana.
Romanii din sudul si estul tarii aleg ca destinatie de vacanta Bodrum, Tenerife, dar si Ibiza Greciei, Mykonos. 
Vacantele pe charter in Turcia, si in special in zona Bodrum, pe care romanii pare sa o redescopere, sunt cele mai cautate la Bucuresti.
Bucurestenii sunt dispusi sa cheltuiasca in medie 590 EUR/persoana pe un sejur la hotelurile all inclusive si cumpara cel putin o excursie optionala, cu preturi de la 25 la 150 EUR, mai arata studiul.
In ceea ce priveste unitatile de cazare, in cazul Turciei majoritatea cererilor sunt pentru hoteluri de 5 stele, in timp ce in Spania, Grecia, Cipru, Croatia turistii prefera hoteluri de 3 si 4 stele.
La nivel national, bugetul mediu pentru un sejur de sapte nopti la un hotel de 4 stele, cu demipensiune, transport charter avion, transferuri, taxe si asigurari medicale si storno este de 530 EUR/persoana.

Source: Capital